Bruidsfotografie


Jullie gaan trouwen, yes!!


Gefeliciteerd, nu mag je één van de mooiste dagen van je leven gaan plannen! Die dag waarop alles om jullie liefde draait. Met de fijnste mensen om je heen, in jullie mooiste kleding en met goed eten. In een kleine intieme setting die vooral draait om jullie connectie, of juist groots met prachtige decoratie en een geweldig feest. Alles voor die éne dag.... die razendsnel voorbij vliegt en die je achteraf misschien nog wel honderd keer wil beleven.


Als fotograaf op jullie bruiloft, is dat precies mijn doel: dat jullie achteraf alle emoties opnieuw kunnen meemaken. Het bulderende gelach, het geprik van de tranen in je ogen, het kippenvel bij het horen van jullie muziek. Je hoeft niet meer bang te zijn om later het gevoel te vergeten van de trouwdag. In mijn fotografie vind ik het belangrijk veel aandacht te hebben voor de connectie tussen het bruidspaar, maar ook de verbinding met de andere gasten (dat zijn nou eenmaal jullie lievelingsmensen!) op de bruiloft.


Zodat jullie deze foto's met warme en artistieke feel over járen nog steeds trots kunnen terugkijken en aan vrienden en (klein)kinderen kunnen laten zien.


Maar eerst: bekijk onderstaande foto's even, dan weet je gelijk of je een 'ja' voelt en jezelf kan voorstellen als één van deze bruiden.

Mijn werkwijze

Stap 1 - Kennismakingsgesprek

Stap 2 - Boeken

Stap 3 - Details

Stap 4 - De trouwdag!

Stap 5 - Wachten op de foto's

Stap 6 - De dag(en) herbeleven

Tarieven

Bruiloft in het buitenland

Mijn werkwijze

Stap 1 - Kennismakingsgesprek

In een gratis kennismakingsgesprek, bespreken we al jullie wensen. Mijn bruidsparen kiezen er meestal voor dat ik er van begin tot eind bij ben, zodat ik de voorbereidingen, de first look en ook het feest kan fotograferen en het hele verhaal kan vertellen. Of houden jullie het liever klein, met alleen de ceremonie, samen proosten en een mooie trouwshoot?

Ik denk heel graag met jullie mee over alle details van deze mooie dag en kan jullie uiteraard adviseren over van alles, als jullie dat fijn vinden. Verder vind ik het vooral heel belangrijk dat jullie mij een beetje leren kennen - voor zo'n bijzondere dag is het belangrijk dat jullie echt een goed gevoel hebben bij de fotograaf die de hele dag in jullie buurt zal zijn. Na het gesprek hebben jullie hopelijk alle informatie om te beslissen of jullie mij als fotograaf op jullie dag willen hebben.

Stap 2 - Boeken

Als jullie hebben besloten mij aan jullie weddingteam toe te willen voegen, stuur ik jullie een offerte. Deze is gebaseerd op de informatie en het aantal uren dat we in het kennismakingsgesprek hebben besproken, maar uiteraard is een wijziging daarvan altijd nog mogelijk.

Na betaling van de datumreservering van €500, staat jullie datum definitief gereserveerd.

Uiteraard ben ik tot (na) jullie trouwdag beschikbaar om extra vragen te beantwoorden, mee te denken en tips te geven!

Oh en... bruid? Als je op zoek bent naar een prachtig, persoonlijk en classy cadeau om aan jouw aanstaande te geven: vraag me eens naar de mogelijkheden van een mooie en intieme boudoirshoot!

Stap 3 - Details

Uiterlijk een maand voor de bruiloft vullen jullie het door mij toegestuurde formulier in, waarin jullie me alles vertellen over de details van jullie trouwdag.

Een bruidsfotograaf wordt vaak al maanden tot jaren van tevoren geboekt, waardoor er nog van alles kan veranderen in jullie planning en wat jullie graag willen.

Je mag erop vertrouwen dat in de vragenlijst alle punten aan bod komen die ik moet weten om jullie bruiloft goed te kunnen fotograferen!

Stap 4 - De trouwdag!

Geloof me als ik zeg dat ik óók echt uitkijk naar deze dag! Voor mijn werk aanwezig mogen zijn op de meest liefdevolle dagen en de allerleukste feestjes, dat bedenk je toch niet? :-)

Op jullie bruiloft zorg ik ervoor dat ik zo onopvallend mogelijk aanwezig ben, maar wel alle momenten vastleg die jullie graag terug willen zien. Zowel de momenten waar jullie op te zien zijn, als de momenten die jullie zelf hebben gemist en wel heel bijzonder zijn om achteraf te kunnen zien.

Van het fotograferen van de voorbereidingen, de ceremonie, jullie keihard lachende gasten en een bijzondere trouwshoot: jullie mogen vooral genieten van de dag en de rest kunnen jullie aan mij overlaten. Waar nodig, zal ik (tijdens de bruidsshoot en eventuele groepsfoto's) wat aanwijzingen geven om de mooiste beelden te kunnen maken, maar verder leg ik de dag zoveel mogelijk vast zoals die is.

Stap 5 - Wachten op de foto's

Na de trouwdag en betaling van de factuur, begint voor mij het uitzoek- en editwerk. Omdat jullie vast heel graag wat beelden willen (laten) zien, krijgen jullie binnen één week een preview van een aantal foto's.

Alle foto's worden individueel bekeken en bewerkt, daar gaat veel liefde, maar ook tijd in zitten. De gehele online galerij ontvangen jullie ongeveer 8 weken na jullie bruiloft.

Stap 6 - De dag(en) herbeleven

Jullie ontvangen alle foto's in een online galerij. Ik deel de foto's overzichtelijk op in de verschillende momenten van de dag.

De galerij mogen jullie natuurlijk delen met iedereen die je wil - het zijn jullie foto's! Als jullie (familie/vrienden) de foto's online delen, vind ik het heel leuk om erin getagd te worden.

Daarnaast krijgen jullie van mij altijd een mini verrassingsalbum (8 pagina's) cadeau met de mooiste foto's van de bruiloft!

Ben je ook iemand die herinneringen liever ophaalt met een tastbaar fotoboek dan digitale foto's? (ik wel!) En vertrouw je daarin graag op de creatieve ervaring van iemand die al meer dan 40 trouwalbums heeft ontworpen?
Natuurlijk ontwerp ik ook voor jullie graag een trouwalbum. Op die manier heb je een prachtig boek om nog generaties lang in terug te kunnen kijken hoe práchtig (en gelukkig) jullie waren op jullie trouwdag.

Tarieven

De kosten voor een trouwreportage door mij beginnen bij €1899. Dat is voor 6 uur fotograferen, inclusief reiskosten en natuurlijk inclusief het bewerken en alle foto's op hoge resolutie. Jullie krijgen altijd een klein verrassingsalbum!

Meer dan 6 uur? Goed idee, ik hou ervan het hele verhaal te vertellen in beelden! Per extra uur is dat €150.

Een volledig trouwalbum is al verkrijgbaar voor €395.

Bruiloft in het buitenland

Trouwen jullie in het buitenland? Fantastisch, ik ben gek op reizen en ga heel graag met jullie mee! Ik raad dan ook echt aan een Nederlandse fotograaf mee te nemen. Het is zo belangrijk om je op je gemak te voelen bij een fotograaf, dat een taalbarrière en andere cultuur wat mij betreft geen dingen zijn om je aan te wagen. Ook de levering van het album en het achteraf oplossen van eventuele problemen is een stuk makkelijker met een Nederlandse fotograaf.

Voor bruiloften naar bijna alle bestemmingen binnen Europa, reken ik alleen €300 extra reiskosten. Vul hieronder het contactformulier in om te checken of jullie bestemming daar ook onder valt!

Trouwfotograaf Joyce Afua

Hoe het écht was - op zijn allermooist

Als trouwfotograaf wil ik jullie dag vastleggen zoals jullie hem beleefd hebben: vol emoties, met aandacht voor connecties en details. Ik beweeg me onopvallend tussen jullie gasten door om precies die momenten vast te leggen die er toe doen.

Ik ben een echt (en extravert!) gevoelsmens - regelmatig sta ik op een bruiloft met tranen in mijn ogen na een ontroerende speech, of hardop te lachen om de grap van een bruiloftsgast. Dat maakt dat ik emoties ook echt voelbaar in beeld kan vangen.

Over mij

Meer weten?


Vul hieronder het contactformulier in voor meer informatie, of plan hieronder direct jullie vrijblijvende kennismakingsgesprek in mijn agenda in!

FAQ

Fotografeer je ook het aankleedmoment?

A.Ja, heel graag! Dat is vaak één van mijn lievelingsmomenten van de dag, de stilte voor de storm. De intieme momenten van je moeder die de jurk dichtdoet, je beste vriend die helpt met je das, de laatste puntjes op de i met make-up.

Reken voor de bruidegom 45 minuten en voor de bruid 1 tot 1,5 uur. Op die manier heb ik voldoende tijd om zowel de voorbereidingen als de details vast te leggen.

Hoeveel tijd plannen we in voor de fotoshoot?

A.Ah, de fotoshoot.. Voor sommigen bijna het leukste deel van de dag, anderen houden niet zo van de spotlight.
Hoe dan ook adviseer ik altijd om minimaal 45 minuten in te plannen voor een shootmomentje. Jullie hebben onwijs je best gedaan om er op je mooist uit te zien, haar en make-up on fleek, een prachtig pak en een fantastische trouwlocatie. Laten we alsjeblieft even een moment nemen om dat mooi vast te leggen!
Plan je 1,5 uur in voor de shoot, zit je sowieso goed.

Komen jullie kinderen ook mee naar de shoot? Dan fotografeer ik jullie ongeveer 30 minuten als gezin. Als de oppas/opa/tante in de buurt blijft, kunnen de kinderen daarna opgevangen worden en maken we nog foto's van jullie twee.

Is er ruimte voor groepsfoto's?

A.Bijna ieder bruidspaar wil wel een aantal groepsfoto's laten maken. Met jullie gezinnen, de bruidsmeisjes of je jaarclub. Mijn advies: bedenk vooraf welke groepen je vastgelegd wil hebben, beperk dit tot maximaal 15 groepen en bespreek dit met je ceremoniemeester. Hij/zij kan op de dag zelf helpen om de groepen bij elkaar te verzamelen als je een lijstje hebt gemaakt.

Reken ongeveer 30 minuten voor de groepsfoto's. Het borrelmoment is vaak het perfecte tijdstip hiervoor!

En trust me... De groepsfoto's met getuigen, de vriendengroep en de bruidsmeisjes worden niet stijf en formeel. Promise.

Hoeveel foto's krijgen we?

A.Ik zeg altijd dat ik minimaal 30 bewerkte high res foto's per uur aflever. In werkelijkheid zijn dat er altijd (veel) meer. Voor een bruiloft van 10 uur, betekent dat dat jullie tussen de 300 en 400 foto's kunnen verwachten.

Ik selecteer de foto's op basis van technische kwaliteit, hoe de personen op de foto staan en voldoende diversiteit in de foto's. Van mij krijg je nooit 10 foto's van precies dezelfde setting waarbij alleen een arm net wat anders gehouden wordt. Daarom mag je mij ook vertrouwen dat die honderden foto's écht de beste selectie is en is het niet mogelijk om de andere foto's in te zien. Mocht je nou echt een bepaald persoon of moment missen, kan ik altijd voor je kijken of ik die specifieke foto nog kan vinden.

De RAW bestanden (van de foto's die de selectie hebben gehaald) zijn verkrijgbaar voor €50 per stuk.

Bewerk je de foto's?

A.Ja, alle foto's worden individueel geselecteerd en bewerkt op kleur, licht, contrast, etc. Ook tijdelijke 'dingetjes' op jullie huid, zoals pukkeltjes (natúúrlijk popt die pukkel precies op de ochtend van je trouwdag op, grr) en blauwe plekken.
Of ik je lippen voller, je neus kleiner en je buik platter wil maken? Nee! Je bent echt prachtig zoals je bent en die onderkin staat jou net zo schattig als mij ;-)
Ik hou van echt.

Krijgen we een album?

A.Ja. Ik vind dat trouwfoto's thuis horen in een album, omdat ze anders na jaren op een harde schijf niet meer worden teruggekeken. Ik beschouw mijn foto-serie als een stuk kunst en dat verdient het om op een kwalitatieve manier bewaard te worden.

Standaard krijg je een 20x20 album met daarin ongeveer 30 mooiste foto's van de bruiloft.

Een upgrade is mogelijk naar een luxer en groter album met verdikte pagina's en meer cover-opties.

In elk geval wordt jouw album bij een professionele drukker gemaakt, op echt fotopapier met lay-flat verbinding die ervoor zorgt dat alle foto's mooi overlopen over de pagina's.

Na aflevering van de digitale foto's bedraagt de levertijd voor het album ongeveer 12 weken.

Wat nou als het slecht weer is?

A.We gaan er niet van uit, maar het weer valt niet te beïnvloeden en als het de hele dag regent, kun je je daar maar beter aan over geven. Volgens veel culturen brengt het geluk als het regent op je bruiloft!

Ik adviseer om bij het zoeken van een shootlocatie ook altijd rekening te houden met een overdekt plan B. Denk je daarbij aan voldoende daglicht op die plek? Ik denk en kijk graag met je mee!

Is er echt geen droog momentje op de dag te vinden en droomden jullie van die foto's buiten op het strand, in de stad of in het bos? Dan plannen we binnen 2 maanden kosteloos een nieuwe shoot van 30 minuten in. Mogen jullie nóg een keer jullie trouwkleding aan, yay!