Een aantal dagen voor de bruiloft, kreeg ik een berichtje van de bruid. De strekking was: 'HELP, onze fotograaf kan niet meer en we trouwen overmorgen al!'


Nadat ik wat afspraken had omgegooid en oppas had geregeld, kon ik al snel bevestigen dat ik het bruidspaar graag wilde helpen - ik zou komen fotograferen. Dat ze zouden trouwen op het prachtige Tuin de Lage Oorsprong was voor mij een mooie bonus, want wat een heerlijke plek is dat voor een bruiloft. Het wordt ook wel 'klein Italië' genoemd. Als je houdt van groen, natuur en veel vrijheid, is dat echt een plek om te overwegen!


(check! Deze bruiloft werd ook gepubliceerd op het trouwplatform Girls of Honour!)

Enter a Heading


This is a paragraph. Click edit and enter your own text. You can make changes like making the text bold, underline or italic. This is a great place for you to tell your clients more about your story and to describe the type of photographer you are. You can come back at any time to make more changes.

Jurk van Taft en Tule hangt in Tuin de Lage Oorsprong
Ceremoniesetting in de kas van Tuin de Lage Oorsprong
Welkomstbord door Cottonbirds
Bloemen door bloemist Faas

De weersvoorspelling voor de dag was wat onzeker. Natuurlijk hoopten we op stralend blauwe luchten en de hele dag buiten zijn - goed mogelijk voor een bruiloft in mei! Helaas zagen de voorspellingen er niet zo rooskleurig uit. Wat fijn is bij Tuin de Lage Oorsprong, is dat ze ontzettend flexibel zijn en meedenken in het slecht-weer-plan. Tot op het laatste moment waren ze bereid de ceremonie buiten in het amfitheater te laten plaatsvinden...


...tot het met bakken uit de hemel bleef komen en het zó hard stormde dat de blauwe regen létterlijk blauwe bloesem regende. In overleg met het bruidspaar werd besloten de ceremonie toch binnen te laten plaatsvinden. Dat bleek helemaal geen straf, want de stoere strakke kas die bij de tuinen hoort, is echt een heerlijke groene plek waar het nog steeds voelt alsof je buiten zit.

Bruid loopt met haar bruidsmeisjes naar de ceremonie
Bruidspaar ziet elkaar voor het eerst tijdens first look
Ceremonie in de kas

Met de regen tikkend op het dak van de kas, voltrok de ambtenaar van de burgerlijke stand met veel humor en een persoonlijke toespraak het huwelijk. Ik hou er ontzettend van als er aandacht wordt gestoken in het persoonlijk maken van een bruiloft. Zo'n bruiloft gaat om júllie, dus hoe mooi om er zoveel mogelijk eigenheid in terug te laten komen? Deze ambtenaar was daar duidelijk heel bedreven in. Daarnaast had het bruidspaar veel energie gestoken in de persoonlijke geloften. Dat vonden ze vooraf spannend, maar was voor hen achteraf gezien één van de belangrijkste toevoegingen aan de bruiloft.


De bloemwerken in de kas werden voor deze bruiloft gemaakt door bloemist Faas. Omdat de kas al zo mooi is van zichzelf, met de klimmende Passiebloemen, zwart metalen structuur en lampionnen aan het dak, koos het bruidspaar er voor om verder niet veel styling toe te voegen.

Na de ceremonie was het droog! Daardoor konden we alsnog prachtige trouwfoto's maken in de tuin. In mei stonden er al prachtige bloemen in bloei en was er veel groen. Het mooie aan deze trouwlocatie, is dat je niet ver weg hoeft om mooie foto's te maken. Zo kun je lekker snel weer terug naar je gasten!


Mijn lievelingsplek voor de fotoshoot was onder de berceau. Dat is een prachtige lange 'gang' met rozenstruiken en blauwe regens aan beide kanten. Van begin mei tot half juni bloeit de blauwe regen, dus als je in die periode trouwt: goed idee om te kijken of je ergens foto's bij een blauwe regen kan maken!

De trouwshoot vond plaats terwijl de gasten heerlijk in het zonnetje stonden te borrelen. Omdat het bruidspaar het belangrijker vond om spontane foto's te hebben en tijd met hun gasten door te brengen, duurde het fotoshoot moment ongeveer 20 minuten.


Na de borrel bij de Oranjerie en wat groepsfoto's, was het tijd voor het diner. Een heerlijk Italiaans diner aan lange tafels, omdat Italië een speciaal land voor het bruidspaar is. Voor het diner gingen we terug naar de kas, waar we opnieuw werden getrakteerd op een mooi laagstaand zonnetje. Na het diner had de bruidegom nog een verrassing voor zijn bruid: bij de Oranjerie stond een Italiaanse zangeres, Katarina Grippaldi, die het bruidspaar trakteerde op een aantal van hun lievelingsnummers.